Barrichello: Odjet celý závod nebylo bezpečné

gp bahrajnu

gp bahrajnu | foto: Williams F1 Team

Dojet Velkou cenu Koreje nebylo bezpečné, myslí si Rubens Barrichello. Podle zkušeného závodníka už bylo v posledních kolech na závodění ve formuli jedna příliš velké šero.

Piloti ve Velké ceně Koreje závodili nejen mezi sebou, ale také s časem. Strašákem byl dvouhodinový limit závodu a rychlé smrákání. Vozy dojížděly poslední kola za horších světelných podmínek, než bývá u formule jedna zvykem. Rubens Barrichello si myslí, že měl být závod zastaven dřív.

„Bylo to nebezpečné. Problém, který jsme měli ve Fudži v roce 2007 byl aquaplanning. Tady nebyl problémem aquaplanning, ale viditelnost. Můžete se dohadovat, jestli závod nezačal trochu moc brzy, voda naštěstí rychle mizela. Pak šlo všechno hladce. Myslím si ale, že závod měl být zastaven o pět nebo šest kol dřív. Neviděl jsem. A měl jsem čisté hledí,“ prohlásil Brazilec.


Podle Barrichella mělo ředitelství lépe vyhodnotit světelné podmínky a závod ukončit dřív

Barrichello dodal, že má špatné světelné podmínky s čím srovnávat. V Itálii se po trati proháněl v noci a podle něj byla viditelnost zhruba stejná.

„Mám rekord z Fiorana. Když tam neměli časové omezení, mohli jste jezdit, jak dlouho jste chtěli. V létě jsem jednou vyrazil ve 21:36 a byla stejná tma jako tady na konci závodu,“ řekl jezdec Williamsu.

Ne všichni jeho kolegové se s ním na kritice shodnou. Vitantonio Liuzzi z Force India řekl, že neměl s viditelností problém.

„Poslední tři čtyři kola jsem měl problémy se dívat na volant, protože světla na něm byla příliš jasná, ale povrch trati byl vidět a to je nejdůležitěšjí. Nemusíte vidět diváky a tribuny,“ okomentoval Liuzzi.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu