Domenicali o Massově strategii, Alonsově vyšetřování a důvěře v druhé místo v šampionátu

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Stefano Domenicali se vrací ke včerejšímu závodu v Abú Zabí a strategii Felipeho Massy či vyšetřování Fernanda Alonsa za předjetí Jeana-Erica Vergneho mimo trať. Vysvětluje, proč pevně věří, že se Ferrari podaří skončit v letošním šampionátu na druhém místě.

Felipe Massa prohlásil, že to byla chyba nazout mu při poslední zastávce tvrdší pneumatiky. V té době jste si samozřejmě mysleli, že to je správné, ale nemyslíš si, že to bylo chybné rozhodnutí? Nebo Felipe zkrátka vaše rozhodnutí musí respektovat?
Stefano Domenicali: Myslím, že v té fázi to bylo promyšlené. Samozřejmě, že při zpětném pohledu můžete říci, že to nebylo správné rozhodnutí, ale v životě se mnohokrát stává, že jste po bitvě generálem.

Můžeš nám říci něco o vyšetřování Fernanda?
SD: Z mého pohledu šlo zřetelně vidět, že když se připojil na trať, byl po boku jiného vozu. Pravidla tedy jasně říkají, že když části svého vozu přesahujete záď jiného, mělo by vám být ponecháno místo.

Pro vás to nebyl dobrý víkend - jste před posledními dvěma závody většími optimisty? Můžete stále skončit v šampionátu druzí?
SD: Ano. Pokud jde o čistou výkonnost, tak v ní jsme stejně slabí jako ostatní ve srovnání s Red Bullem, který si jezdí vlastní ligu. Snad v ní začneme jezdit příští rok.

Pokud jde o ostatní, rozhodně na ně máme. Pevně tedy věřím, že si budeme moci odjet svůj závod a získat body, které ke druhému místu potřebujeme. Nepodceňujte samozřejmě ani Lotus, protože měli problém a skórovali pouze s jedním vozem, ale to je závodění. Mělo by se jednat o zajímavé dva závody.

massa - alonso
Felipe Massa jezdil po většinu závodu před svým týmovým kolegou Fernandem Alonsem, po nevýhodnější strategii ale projel cílem až za ním (foto: Scuderia Ferrari)

Zdá se, že jste měli s vozem s vozem nějaký problém v kvalifikacích před posledními závody. Co je klíčem k tomu, abyste se dostali do nejlepší pětice?
SD: Určitě si uvědomujeme, že nám chybí trakce a přítlak v určitých zatáčkách a že potřebujeme zvládat nastavení vozu, je jen ho vylepšovat.

Víme, že platíme vysokou cenu také za teploty, protože čím je větší horko, tím je naše auto méně efektivní. Nyní se přesouváme do podmínek, které našemu autu vyhovují více - proto jsem řekl, že stále můžeme o vše bojovat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu