Čtrnáctiletý klučina novým pilotem McLarenu

McLaren

McLaren | foto: McLaren

McLaren vzal pod svá křídla do mládežnického programu nového pilota - 14letého holandského motokárového závodníka Nycka de Vriese.

Jeho manažerem bude Anthony Davidson se společností Hamilton Management Group. Mladíka dnes slavnostně přivítali ve Wokingu.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh prohlásil: "McLaren je již dlouho odhodlán podporovat mladé talenty. Věříme, že to je částečně odpovědností komunity motosportu - podporovat a vychovávat mladé závodníky - a přesně to chceme dělat. Nick se zdá být velmi nadějným talentem, těšíme se na to, že mu budeme pomáhat v jeho kariéře - poskytneme mu podporu a trénink, které potřebuje k úspěchu."

Anthony Davidson na adresu svého nového svěřence řekl: "Nyck je extrémně slibným mladíkem. Jeho otec Hendrik fantasticky podporuje jeho kariéru a velmi napomohl tomu, že z něj vyrostl nejen skvělý mladý závodní jezdec, ale také sympatický mladý muž."

"Všichni věřime, že společně a se správnou úrovní podpory jeho kariéra dosáhne nejvyšší úrovně. Budeme velmi úzce spolupracovat s Dinem Chiesou, který letos Nycka povede v Itálii. Dino je starým kamarádem, jenž předtím vedl Lewise a Nica (Rosberga) v týmu MBM, takže ví všechno  o výchově a rozvoji mladých talentů. Věříme, že tohle bude velmi zajímavé a dynamické partnerství."

Nyck de Vries

Nyck po návštěvě dodal: "Má návštěva Technologického centra McLarenu je fantastickým zážitkem a jsem velmi poctěn a vděčný McLarenu za jejich podporu v rozvoji mé kariéry. Mají neuvěřitelné zdroje a věřím, že mi poskytnou perfektní základ pro zlepšování svých schopností, fyzické kondice a zkušeností v motosportu."

McLaren by měl příští měsíc zveřejnit další podrobnosti ohledně svého mladežnického programu příští měsíc.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu