McLaren ukázal MCL35 - opět blíže k absolutní špičce? + VIDEO

McLaren MCL35

McLaren MCL35 | foto: McLaren

McLaren dnes ve své továrně ve Wokingu prezentoval svůj vůz pro ročník 2020 Formule 1. Netají se ambicemi dále stáhnout náskok špičkových tří týmů a úspěšně s nimi bojovat ve velkých cenách o pódia.

Monopost MCL35 je prvním, který navrhoval konstruktér James Key, jenž přišel z Toro Rosso. Tým vedený Andreasem Seidlem loni učinil velký pokrok a vybojoval 4. místo mezi konstruktéry. Letos by chtěl dále stáhnout náskok Ferrari, Mercedesu a Red Bullu, realisticky si nicméně uvědomuje, že tak velký posun už neučiní.

Vůz je vyveden stejně jako loni v oranžovo-modrém zbarvení, což jsou původní barvy, které si kdysi vybral zakladatel Bruce McLaren. Tým pokračuje v pozitivním komerčním trendu a pro letošní rok mu přibylo 8 nových partnerů, celkem jich má už 38.

img-responsive

McLaren MCL35 | foto: McLaren

Za stáj z Wokingu budou také letos závodit Lando Norris s Carlosem Sainzem, jenž loni mezi jezdci obsadil výborné 6. místo. Vůz MCL35 bude naposledy poháněn motorem Renault E-Tech 20, od příštího roku totiž přechází McLaren na Mercedesy.

Debut na trati si odbudou příští týden v Barceloně, kde od 19. do 21. února začínají předsezónní testy - ty druhé se potom uskuteční od 26. do 28. února.

img-responsive

McLaren MCL35 | foto: McLaren

"Jsem dnes velmi hrdý na celý tým. Minulou sezónu jsme splnili to, co jsme si předsevzali - tvrdě jsme vybojovali čtvrté místo v šampionátu konstruktérů. Naše pozitivní tempo a obnovená energie v týmu vedou k tomu, že jako ceněná rodina s partnery a s globální fanouškovskou základnou rosteme. Těšíme se na hodně soutěživou sezónu. Zatímco si budeme znovu užívat závodění, tak zůstaneme při zemi a soustředění, všichni v McLarenu nato budeme beze strachu dále tlačit," uvádí výkonný ředitel Zak Brown.

img-responsive

McLaren MCL35 | foto: McLaren

 
Fotogalerie:

Diskuze:

Počet příspěvků: 60 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu