Nejrychlejší sektory a max. rychlosti GP Německa - dvojnásobná radost pro Hondu

Max Verstappen s Red Bullem RB15

Max Verstappen s Red Bullem RB15 | foto: Red Bull Content Pool

HOCKENHEIM - NEJLEPŠÍ SEKTORY A MAXIMÁLNÍ RYCHLOSTI ZÁVODU; Nejrychlejší časy v sektorech dosahoval vítězný Max Verstappen, Sebastian Vettel jej předčil pouze v prostřední části okruhu. Monoposty poháněné Hondou dosáhly také nejvyšší rychlosti - Pierre Gasly dokonce 344,9 km/h.

Nejrychlejší sektory
Holanďan byl s Red Bullem v 61. kole nejrychlejší v 1. i v 3. sektoru, Vettel jej ve svém neúspěšném útoku na extra bod za nejrychlejší kolo překonal pouze v 2. sektoru, byť téměř o půl sekundy. Vozy rakouské stáje potvrdily solidní závodní tempo, dočkají se další významného úspěchu příští týden na pomalém Hungaroringu?

Nejrychlejší sektory Velké ceny Německa 2019

Nejrychlejší sektory Velké ceny Německa 2019 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images


Maximální rychlosti

Nejvyšší rychlost na dlouhé rovince před 6. zatáčkou byla naměřena Gaslymu s druhým Red Bullem: 344,9 km/h. I druhou příčku obsazuje vůz s Hondou za zády: Albon už byl ale o 7 km/h pomalejší. Třetí místo patří Ferrari, které bylo v případě Vettela o dalších 0,9 km/h zpět.

Maximální rychlosti Velké ceny Německa 2019 (v km/h)

Maximální rychlosti Velké ceny Německa 2019 (v km/h) | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Japonský výrobce pohonných jednotek dnes měl na pódiu dva zástupce z obou svých týmů - Toro Rosso dokonce nasbíralo 23 bodů a v šampionátu konstruktérů přeskočilo Racing Point, Alfu Romeo i Renault.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu