Začíná nová éra Formule 1?

Alonso - Button

Alonso - Button | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Končí éra generace Michaela Schumachera a jeho starých známých soupeřů?

Posledních osm kol Velké ceny San Marina v Imole musel Fernando Alonso každou zatáčkou myslet na to, že za ním je nejméně o sekundu na kolo rychlejší Ferrari Michaela Schumachera, který každým okamžikem zaútočí.

Teprve třiadvacetiletý španěl všechny útoky spolehlivě a v klidu odrážel až do cíle. Žádný zvláštní respekt, který se tak často u mnoha pilotů objevoval při kontaktu s Michaelem Schumacherem, mistrem všech mistrů, sedminásobným šampionem.

Fernando Alonso si nemyslí, že tím začíná nová éra: "Myslím, že jsme si prostě jenom zabojovali. Jeden souboj, nic víc."

Navíc nebýt nikterak překvapivé závady na monopostu McLaren Kimiho Raikkonena, celý souboj Alonso vs. Schumacher byl pouze o druhé místo. Kimi Raikkonen a Fernando Alonso jsou patrně dvě největší naděje současné Formule 1, snad tři s včera třetím Jensonem Buttonem.

Ani Michael Schumacher nepřikládá letošní Velké ceně San Marina žádný symbolický význam: "Jediný rozdíl mezi minulostí a současností je v tom, že Fernando teď má auto, se kterým může závodit. Není to nic nového, že JÁ, Fernando a Jenson jsme dobří závodníci, jako Kimi. Když mají dobré auto, tak bojují."

Situace však přesto v mnohém připomíná rok 1994, kdy Ayrton Senna, ať dělal co dělal, nestačil na mladého ambiciózního Michaela Schumachera ve voze Bennetton (dnešní Renault) pod vedením Flavia Briatoreho...

Foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu