Haas podle Grosjeana na první závod není úplně připravený

Romain Grosjean při testování s Haasem

Romain Grosjean při testování s Haasem | foto: Haas F1 Team

Necelé dva týdny před startem letošní první velké ceny Romain Grosjean připouští, že jeho tým Haas na ní není zcela připravený. Věří však, že do té doby vše zvládnout a že z vozu dostanou mnohem více výkonu.

Podobné pocity podle něj mohou mít i u konkurence. "Než zamíříte do Austrálie, tak se po testování nikdy necítíte být zcela připravení," řekl po posledních jízdách v Katalánsku minulý týden.

"Máme jen osm dní, z nichž jako pilot dostanete jen čtyři a v případě jednoho z nich šlo minule o den mokrý. Velké tymy jsou připravené, ale my před Melbourne máme stále několik neznámých. Takové už je kouzlo Formule 1," pokračuje Grosjean.

Doufá ale, že vše zvládnou a budou konkurenceschopní: "Přesto si myslím, že máme několik dobrých nápadů na to, jak můžeme auto vylepšit, a snad nám vylepšení, která dostaneme v Austrálii, sednou."

img-responsive

Grosjean s Magnussenem identifikovali oblasti, díky nimž lze relativně snadno dostat z nového vozu více výkonnosti | foto: Haas F1 Team

Francouz ujel s novým vozem v Barceloně celkem 346 kol, jeho nový týmový kolega Kevin Magnussen jich přidal dalších 369, což pro Haas představuje celkovou porci 3 328 km.

"Myslím, že jsme s Kevinem přišli na to, kde můžeme získat nějakou výkonnost. Přišli jsme na dobré nápady, jak vůz zlepšit - má mnohem vyšší potenciál, než nyní využíváme. Auto se nechová moc špatně. Oba jsme se toho dozvěděli celkem dost a určili jsme oblasti, kde můžeme celkem snadno získat výkonnost," dodává Grosjean.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu