Magnussenové a jejich manažer se zdržují komentářů

Situace kolem Magnussena je zatím stále nejasná

Situace kolem Magnussena je zatím stále nejasná | foto: McLaren

Jak se ukazuje, bouřlivé prostředí F1 začíná vysílat první dramatické vlny směrem k fanouškům, aby jim naznačilo, že jistota smlouvy ještě neznamená definitivní stav věcí. Situace u Renaultu je toho důkazem.

Pochopitelně jsou tu i jiné aspekty, které mnohdy zamíchají už dané věci. Jak jsme informovali, přes několikeré ujištění i ze strany samotného Maldonada je v současné době klíčovým hráčem jeho sponzor PDVSA. Jenže kolem této společnosti se v poslední době točí příliš mnoho otazníků, v jejichž světle může být F1 zcela podružná.

Kevin Magnussen se jeví jako jednoznačná volba, ostatně už se byl podívat několikrát v Enstone, ale jak se zdá, zachovává chladnou hlavu Seveřana. Jeho otec bývalý pilot F1 Jan Magnussen, byl neúspěšně kontaktován zástupci médií (konkrétně dánský bulvární list BT), Kevinův manažer Dorte Riis Madsen veškeré zprávy týkající se příchodu dánského pilota k francouzskému týmu odmítl komentovat. 

O to větší byl prostor pro různé spekulace a názory. Někdejší dánský závodník John Nielsen předpokládá, že pro třiadvacetiletého někdejšího pilota McLarenu by bylo angažmá u Renaultu velice pozitivní. "Myslím, že by Kevin byl nepochybně rychlejší než Jolyon Palmer. Pro něj je velice důležité se dostat do F1 už nyní, protože příští rok budou k dispozici tři nebo čtyři místa. Ono okénko, aby se v F1 prosadil, zůstane otevřené už jenom dva nebo tři roky, protože se blíží nástup další generace. Renault v roce 2016 asi těžko něco vyhraje, ale už v roce 2017 bude velmi silným týmem, tak by bylo dobré být u jeho vzestupu," dodává Nielsen.

Se zajímavou teorií přichází další někdejší dánský pilot Jason Watt. Podle něj může být celá záležitost pouze zinscenovaná a probíhá v režii Renaultu a PDVSA. "Je docela možné, že Kevin slouží jenom jako návnada Renaultu, aby přinutil svého mecenáše k platbě," vyslovil Watt svůj názor novinám Ekstra Bladet.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu