Button v Japonsku ukončí svou kariéru v F1?

Nastává pro Buttona čas loučení? Náznaky tu jsou...

Nastává pro Buttona čas loučení? Náznaky tu jsou... | foto: Honda Racing F1

McLaren nebo nic, tak znělo ultimatum Jensona Buttona, mistra světa v šampionátu F1 2009 a vítěze 15 Grand Prix. V pondělí po Grand Prix Singapuru se začaly rojit zprávy, že pětatřicetiletý Angličan chystá učinit v rámci GP Japonska zásadní rozhodnutí.

Button má s McLarenem opční smlouvu na rok 2016, která však vyprší poslední zářiový den. Tým o služby veterána, který strávil v F1 šestnáct sezón, během nichž pilotoval ještě vozy Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda a Brawn GP, rozhodně stojí, ale bodem sporu je otázka výše mzdy pro rok 2016. Jenson by se musel uskrovnit a to se mu vůbec nelíbí. 

Podle britských médií se rozhodl Button vzít svůj osud do vlastních rukou. Korespondentu listu The Telegraph Danielu Johnsonovi sdělil, že "raději zvolí odchod než aby absolvoval další sezónu s nekonkurenceschopným vozem". Důvodem, proč chce zprávu oficiálně oznámit v Japonsku, je jeho blízký vztah k této zemi. Kevin Evason (The Times) citoval Rona Dennise, který potvrdil zájem na setrvání Buttona v týmu i v následujícím roce, ale ponechává "rozhodnutí plně na vůli pilota".

Co by to znamenalo pro týmové složení? Nejpravděpodobnější je angažmá Kevina Magnussena, jenž v týmu strávil sezónu 2014, ale nelze vyloučit ani dominantní postavu letošního šampionátu GP2, Belgičana Stoffela Vandoorna. Odborníci se spíše kloní k Dánovi, zejména pro jeho závodní zkušenosti.

Button už byl v minulosti spojovám s mimozávodními aktivitami, především šlo o moderování oblíbené televizní show stanice BBC Top Gear. Jak jsme také informovali, britského pilota přemlouval k účasti ve vytrvalostních závodech expilot F1 Mark Webber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu