Oficiální prohlášení FIA k Bianchiho úmrtí

Jean Todt

Jean Todt | foto: Manor Racing

Mezinárodní automobilová federace oznámila, že "motoristický sportovní svět prožívá hluboký smutek" v důsledku smrti francouzského pilota Julese Bianchiho a zároveň vyjádřila jeho rodině "nejupřímnější soustrast".

"Motoristický svět prožívá hluboký smutek, když se dnes ráno objevila zpráva o úmrtí Julese Bianchiho. Ztratili jsme jednoho z nejtalentovanějších pilotů této generace, ze závodnické rodiny, jejíž stopa v historii sportu je velice výrazná.

Jules Bianchi se řadil mezi populární osobnnosti formule 1, byl nositelem nejlepších lidských a sportovních kvalit. FIA si velice váží jeho odvahy, s níž absolvoval svůj poslední boj za přítomnosti své oddané rodiny."

Jean Todt se rovněž připojil k vyjádření soustrasti Bianchiho rodině a dodal, že s ní sdílí nesmírnou bolest nad úmrtí syna. "Komunita motoristického sportu vyjadřuje svou nejupřímnější podporu na pozadí tohoto nesmírného utrpení."

Bianchiho smrt vyvolala reakce fanoušků F1 i dalších lidí na celém světě, kteří vyjadřují soustrast rodině a závodnímu týmu všemi dostupnými prostředky. Pozadu nezůstala ani nejvyšší francouzská místa francouzské vlády.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu