Force India: Odchod Red Bullu by F1 mohl prospět

Pascal Wehrlein s Force Indií VJM08

Pascal Wehrlein s Force Indií VJM08 | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Odchod Red Bull z Formule 1 by podle Force Indie mohl být prospěšný - konečně by mohlo dojít k větším změnám pravidel.

Šéfové Formule 1 dnes v rámci Strategické skupiny budou řešit velké změny pro nadcházející sezóny a hledat řešení současných problémů. Kvůli současnému stavu v F1 pohrozil během Velké ceny Rakouska odchodem i Dietrich Mateschitz, majitel Red Bullu.

Podle zástupce šéfa Force Indie, Boba Fernleyho, by tento krok ale F1 mohl prospět: "Ty správné věci pro Formuli 1 jsme udělali pouze tehdy, když se Honda a BMW stáhli a my jsme se dostali do [ekonomické] krize, která přispěla k návratu určité rozumnosti."

K velkým změnám pravidlům a snížením nákladů došlo v rychlém sledu v letech 2008 a 2009, kdy F1 opustili Honda, Toyota i BMW. "Výsledkem toho bylo, že jsme se dočkali toho nejlepší závodění za několik posledních let," upozorňuje Fernley.

"Myslím, že se musí znovu stát to stejné. Musí se stát něco velkého, co by lidi přimělo zasednout za stůl ve snaze vyřešit problém místo prosazování vlastních sobeckých zájmů."

img-responsive

Odchod Red Bullu by podle Fernleyho mohl F1 prospět | foto: Sahara Force India

"To nezbytně neznamená, že by mohlo jít o jeden z nezávislých týmů. Když se podíváte na jednání, která momentálně vedeme s Red Bullem, mohlo by k tomu snadno dojít na druhé straně stolu. Nastane něco, co všechny u stolu znovu semkne.

Nejdůležitější pro nezávislé týmy je zajištění toho, aby byly co nejdříve konkurenceschopné, než ten proces nastane. Pak mohou být součásti řešení. Do té doby podle mě k žádné změně nedojde," uvádí zástupce šéfa Force Indie pro Autosport.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu