Nevydařený víkend pro Renault

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Francouzský tým opouští Itálii bez jediného bodu a propadl se za BAR na třetí misto v Poháru konstruktérů.

I přes nulový zisk se ale najde důvod k optimismu. Monza totiž nepatří k okruhům, které by vozu R24 příliš seděly. Přesto jezdil Alonso třetí a byl velice rychlý, což je povzbudivé pro poslední tři závody. V nich se Renault zaměří na získání konečného druhého místa v Poháru konstruktérů.

"Monza je pro nás ten nejhorší okruh, ale i přesto jsem byl konkurenceschopný a bojoval jsem s BAR. Doufám, že se v další GP vrátíme tam kam patříme. Povedl se nám výběr pneumatik, start byl dobrý a vše běželo jak má. Jenson mě sice během prvního pitstopu předjel, ale držel jsem se za ním. Problém nastal když se mi nepovedl průjezd druhou šikanou a ztratil jsem kontrolu nad vozem. Překvapilo mě ale, že se traťoví komisaři rozhodli neroztlačit mě, jak jim to dovolovaly pravidla. Ale takový je život. Teď se zaměříme na zbývající tři závody a znovuzískání druhého místa mezi týmy," řekl Fernando Alonso.

Jarno Trulli se po většinu závodu trápil s ovladatelností svého vozu a rychlé časy zajížděl až ke konci závodu. To už však bylo pozdě a italský pilot tak do boje o body vůbec nezasáhl.

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu