Minardi oficiálně s motory Cosworth

Bruni, Gianmaria

Bruni, Gianmaria | foto: Minardi F1 Team

Minardi F1 Team dnes oznámil prodloužení kontraktu s dodavatelem motorů Cosworth Racing pro příští sezónu.

Minardi bude mít v příštím roce k dispozici stejné motory Cosworth TJ, jako Fordem vlastněný tým Jaguar Racing. To je pro nejmenší a nejchudší tým dobrá zpráva a Minardi se chystá smazat mezeru mezi sebou a zbytkem F1. Tedy spíše mezi F1 a sebou.

"Cosworth Racing s radostí oznamuje obnovení dohody s týmem Minardi pro rok 2005," prohlásil za společnost Cosworth obchodní zástupce Bernard Ferguson. "Máme s týmem dlouhodobé plány. Jeho bojovný duch a nezávislost z něj činí více než silného partnera. Nová sezóna přináší nové technické výzvy pro výrobce motorů a potřebu stále vyvíjet a zvyšovat výkony při zajištění velké spolehlivosti. Věříme, že Cosworth Racing TJ pomůže Minardi připravit velmi rychlý vůz."

Největší radost má z uzavření smlouvy Australan Paul Stoddart, majitel a šéf Minardi: "Cosworth je partner, který poskytuje týmům výkoné, spolehlivé a cenově výhodné motory. Minardi bude mít stejné motory jako Jaguar a nepochybně tak dostane příležitost bojovat se svými soupeři na mnohem vyšší úrovni."

Foto: Minardi F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu