Alonso chce, aby se McLaren s Hondou zaměřili více na spolehlivost než na výkonnost

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: McLaren

Fernando Alonso vybízí svůj tým k tomu, aby nejdříve vyřešil potíže se spolehlivostí, než se pustí do navyšování výkonu.

Španělský pilot letos dokončil jen dva závody ze šesti, naposledy v Monaku musel kvůli technickým problémům opět odstoupit. Proto chce, aby se McLaren s Hondou zaměřili hlavně na spolehlivost.

"Body Jensona v Monaku byly pro celý tým velkým povzbuzením a dalším dokladem pokroku, který závod od závodu děláme. Na mé straně garáže to bylo zklamání zaznamenat dva technické problémy za sebou, ale jako obvykle pracujeme velmi tvrdě na tom, abychom jim porozuměli," uvádí Alonso.

"Spolehlivost je vždy tím nejdůležitějším faktorem, takže před výkonností se musíme zaměřit na to, abychom zajistili pozitivní začátek víkendu a co nejvíce využili tréninky, abychom s vozem jezdili a řádně jej pro tuto trať nastavili," pokračuje pilot McLarenu před dalším závodem v Kanadě.

Závodní ředitel Eric Boullier připustil, že spolehlivost byla hlavní oblastí jejich zájmu před odletem do zámoří: "Naše slibná výkonnost byla zmařená frustrujícími technickými problémy, naposledy ve Fernandově části garáže. Proto tvrdě pracujeme na tom, abychom je napravili a mohli tak opravdu pozorovat potenciál obou aut a dále je rozvíjet."

mclaren alonso
Fernando Alonso by si přál, aby jeho tým vyřešil nejdříve spolehlivost,
a pak až se zaměřil na výkonnost (foto: McLaren)

"Musíme si dát za cíl zlepšení spolehlivosti a konzistence, abychom dosahovali maximum našeho potenciálu," dodává závodní ředitel McLarenu, který v Kanadě nastoupí s vylepšenou pohonnou jednotkou. Honda totiž využila první dva vývojové žetony pro zvýšení výkonu svého motoru (více zde), který na dlouhých rovinkách hraje velmi důležitou roli.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu