McLaren se ani dnes nedomluvil, jestli si nechá Buttona nebo Magnussena

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Dnes zasedlo představenstvo britské stáje a na programu jednání byla mimo jiné i volba jezdecké sestavy pro sezonu 2015. Jednání však opět nepřineslo žádný výsledek, a tak musejí Button s Magnussenem stále čekat na to, jestli si je tým pro příští sezonu ponechá.

Jenson Button a Kevin Magnussen už hodně dlouho čekají na rozhodnutí McLarenu. Ani dnešní jednání představenstva McLarenu nepřineslo tolik očekávané rozhodnutí. Přitom právě dnes se mělo už konečně rozhodnout, zda-li britský tým upřednostní zkušenosti Buttona nebo dlouhodobý potenciál Magnussena. Druhé místo má obsadit Fernando Alonso.

I přes dlouhé jednání se však představenstvu nepodařilo vybrat jezdecké složení pro sezonu 2015, jak potvrdil mluvčí týmu: "Dnešní jednání představenstva již skončilo. V otázce jezdeckého složení v příštím roce však k žádnému rozhodnutí nedošlo."

Nekonečné čekání na oznámení jezdců je zvláštní, tým zná silné a slabé stránky obou jezdců, kteří přicházejí v úvahu. Informace pro volbu má tedy tým k dispozici. Důvod k neustálému odkládání rozhodnutí by mohl být finanční. McLaren se stále snaží sehnat velkého sponzora.


Oba letošní jezdci zažívají nejisté časy (foto: McLaren)

Je zřejmé, že služby zkušeného mistra světa z roku 2009 budou dražší než služby mladíka s roční zkušeností. Brit se však nechal dříve slyšet, že plat by neměl být překážkou v jeho setrvání a je ochotný jezdit za méně peněz. Zatímco totiž probíhalo jednání představenstva ve Wokingu, oba letošní jezdci byli na akci sponzora Johnie Walker Edinburgu.

Jenson Button tam dal jasně najevo, že chce slyšet rozhodnutí co nejdříve: "Cítím se dobře, ať se stane cokoliv, čeká mě skvělý rok. Čeká mě nová výzva, buďto u McLarenu budu mít nového kolegu nebo odejdu z F1. Nemám žádný problém, ale chtěl bych mít jasno. Jako všichni už bych rád znal rozhodnutí, abych si mohl případně popřemýšlet o alternativách."

Diskuze:

Počet příspěvků: 28 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu