Horner pozoruje mezi Kvjatem a Vettelem podobné rysy

Kvjat, Daniil

Kvjat, Daniil | foto: Scuderia Toro Rosso

Šéf Red Bullu, Christian Horner, uvedl, že mezi odcházejícím čtyřnásobným šampionem Sebastianem Vettelem a ruským mladíkem Daniilem Kvjatem, který Němce v týmu nahradí, vidí jisté podobnosti.

Sebastian Vettel po čtyřech titulech mistra světa zatoužil po nové výzvě a od příštího roku jej budeme vídat v rudých barvách Ferrari. Jeho nástupcem v Red Bullu se stal dvacetiletý ruský jezdec sesterského týmu Toro Rosso. 

Šéf týmu z Milton Keynes se odchodu jejich hvězdy nebojí a věří, že v Kvjatovi mají velký potenciál do budoucna. "Samozřejmě je nám líto, že Sebastian odchází, ale jsme nadšení co se budoucnosti týče. Víme, že v Danielovi máme fenomenálního závodníka a Danill, ten je v určitém směru velmi podobný Sebastianovi," uvedl Horner.

Podle něj je dobré, že se hlavní pozornost upřela na odcházejícího Vettela, a na Kvjata tudíž není vyvíjen takový tlak. 

"Bylo to pro něj pohodlnější, protože jinak by byl v centru pozornosti. Jezdil loni pro můj tým v GP3 a jeho pokrok, především ve druhé polovině sezóny, byl úžasný. Sledoval jsem ho pozorně a samozřejmě i v Toro Rosso letos odvedl skvělou práci. Myslím, že příští rok opět vyroste," chválí Kvjata Horner.

Letos získal Kvjat 8 mistrovských bodů (oproti 22, které nabral jeho týmový kolega Jean-Eric Vergne, ten se však s týmem rozloučil). V kvalifikacích však Francouze dokázal porazit.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu