DISKUZE K ČLÁNKU Myšlenka tří vozů v týmu F1 opět na scéně

Bernie Ecclestone oprášil několik let starou myšlenku a chce velkým týmům umožnit nasadit třetí monopost do závodů. Tvrdí, že malé týmy by měly skončit, pokud si to nemohou dovolit.

 zpět na článek přehled všech diskuzí

Diskuze: Myšlenka tří vozů v týmu F1 opět na scéně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 14, poslední 03.07.2014 18:33 Vložte komentář

Zobrazit příspěvky: všechny podle vláken všechny podle času

  • RoBertino

    83.208.82.XXX
    Malá vize Formule 1 by se tímto krokem vrátila někam do roku 1950 - ale pořád by to nezajišťovalo vyrovnanost startovního pole. Zkusme si to představit: v čele jedna trojice, za ní s velkým odstupem dvě další, následuje větší pauza a dejme tomu další šestka a na konci poslední nejslabší. Obávám se, že více než šest týmů Ecclestoneho vizi nenaplňuje. Měli bychom tedy zhruba stejně rozložené pole, vypadl by jen ten tradiční chvost, ale jinak by to zásadní změnu nepřineslo. Tedy jednu ano, v rámci jedné stáje by se bili tři piloti. A to ještě ne vždycky.
    Ecclestone si je vědom stále větší sterilnosti a upadající závodní atraktivity. A tak to zkouší, jak se dá - tu medailemi, tu třetími vozy. Aby to nedopadlo nakonec tak, jak si to plánovali Williamsovi první arabští mecenáši - klidně nasadíme deset aut, po finanční stránce to není problém.

    + 3 / − 2

    ohodnotit kladně záporně

    Reagovat Nahlásit
Zavřít reklamu