Red Bull je zmaten problémy na Vettelově voze

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Red Bull nechápe, proč se na voze Sebastiana Vettela během závodního víkendu v Austrálii objevilo tolik problémů.

Mistr světa měl problémy se softwarem motoru již v kvalifikaci, v níž vypadl v prostřední části a obsadil až dvanácté místo, v nedělním závodě pak musel odstoupit poté, co v jeho motoru vynechával jeden válec. Tým stále pátrá po tom, proč k tomu došlo. Zajímavé je i to, že se problémy objevovaly pouze u Vettelova vozu.

"Vypadá to, že z nějakého důvodu vynechával válec a my musíme pochopit, co přesně to způsobilo - jestli to bylo elektrického či softwarového rázu," potvrzuje šéf rakouského týmu - Christian Horner.

"Od soboty dopoledne pohonná jednotka skutečně stávkovala, aniž by pro to byl logický důvod. Nastavení byla stejná [jako u Ricciardova vozu], oba měli čerstvé motory. Jen to však ukazuje, jak jsou momentálně tyto věci náchylné," pokračuje.

Před závodem je ale vystrašil i Ricciardův motor: "Zažili jsme drama, když opustil garáž a turbo nefungovalo. Museli jsme zajet zpět a resetovat výkonový cyklus, pak se zdálo, že se probudilo zpět k životu. Bylo to tedy při nájezdu na rošt drama, ale samo se to opravilo a už se to znovu neobjevilo," cituje Hornera Autosport.

vettel
Sebastian Vettel skončil už ve čtvtém kole Velké ceny Austrálie (foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 30 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu