Vyšetřovatelé Schumacherovy nehody: "Rychlost nebyla hlavním aspektem"

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Státní zastupitelství v Albertvillu na tiskové konferenci přiblížilo své poznatky z vyšetřování lyžařské nehody Michaela Schumachera. Ten zatím stále leží v kómatu v nemocnici v Grenoblu.

Schumacherova kamera na helmě pomohla vyšetřovatelům při zkoumání jeho nehody. Podle Patricka Quincyho jim záznam jen potvrdil domněnky, ke kterým již dospěli. 

Zatím však nebyli schopni přesně určit, jakou rychlostí sedminásobný mistr světa F1 jel, avšak tento faktor nepovažují při pátrání za klíčový. "Pokud to bude nutné, určíme jeho rychlost před nehodou, ale není to pro nás hlavní aspekt," uvedl.

Podle Stephana Bozona je ze záznamu jasné, že je Schumacher velmi dobrý lyžař. "Vyjel mimo vyznačenou sjezdovku a ani neomezil rychlost. Byla to rychlost dobrého lyžaře na těžkém terénu a dělal obloučky, aby si ji hlídal."

Lyžoval mezi dvěma vyznačenými sjezdovkami (označené červenou a modrou náročností), vydal se po červené a posléze vyjel mimo udržovanou část svahu. Jeho lyže poté najela na skálu, Schumacher ztratil kontrolu a hlavou narazil na další skálu. "Skála, na kterou narazil byla osm metrů od sjezdovky, po pádu byl od ní vzdálen devět metrů," popsal Bozon a vyloučil, že by za nehodu mohla závada na vypůjčených lyžích.

Quincy také upozornil, že není pravděpodobné, aby si Schumacher nevšiml značení, podle kterého se již nenacházel na udržované sjezdovce. "Značení je velmi výrazné a každý lyžař vidí, kde je hranice. To jim má zabránit, aby vjeli na nebezpečný terén."

schumi
K nehodě Michaela Schumachera došlo mezi značenými sjezdovkami (foto: bild.de)

Bozon také nevěří zprávám, že tuto nehodu zachytil ještě někdo další. "Slyšel jsem, že má existovat ještě další záznam od nějakého svědka, ale my jsme nedostali žádnou zprávu a osobně o tom pochybuji," okomentoval spekulace.

Diskuze:

Počet příspěvků: 81 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu