Šéf Red Bullu očekává na počátku sezóny 2014 problémy s motory a rychlý vývoj vozů

Horner, Christian

Horner, Christian | foto: Red Bull Racing

Šéf Red Bullu Christian Horner očekává v úvodních fázích sezóny 2014 v oblasti vozů rychlý vývoj.

Nové monoposty budou postaveny kolem nových pohonných jednotek - loňské atmosférické V8 motory nahrazují V6 turba s pokročilými systémy pro rekuperaci energie (ERS). Zimní přestávka byla krátká a testovat se začíná již za necelé čtyři týdny, proto Horner očekává rychlé vylepšování vozů, podobně jako po poslední větší úpravě pravidel v roce 2009.

"Protože budou pravidla hodně nevyzrálá, podobně jako v roce 2009, nápady budou proudit docela rychle. Takže na počátku roku pravděpodobně uvidíte rychlý rozvoj, jak se budou lidé s věcmi lépe seznamovat," popisuje šéf Red Bullu pro Autosport.

"My jsme v posledních letech prokázali, že auto dokážeme efektivně vyvíjet. Snad se to bude týkat také příštího ročníku," doufá Horner. Obává se pouze problémů se spolehlivostí během předsezónního testování a v prvních závodech, kdy se budou týmy a výrobci motorů lépe seznamovat se svými novými balíky.

"Spolehlivost bude základním problémem v prvních třech či čtyřech závodech, než se to týmům podaří vyřešit. To je nevyhnutelné, protože 12 dní jízd v průběhu tří testů není tak moc na takovou změnu v pravidlech. U těchto pohonných jednotek budete moci pozorovat několik brzkých potíží," dodává Horner.

horner
Christian Horner očekává problémy s motory i rychlý tempo ve zlepšování vozů
(foto: Red Bull Racing)

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu