Force India podezírá Red Bull ze zneužívání natáčecích dnů k testování nových dílů

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Force India pošle svého pozorovatele na příští natáčecí den Red Bullu. Mistrovskou stáj podezírá z toho, že osm dní určených k propagačním jízdám zneužívá.

Podle indická stáje Red Bull během nich testuje nové díly. Není ji jasné, proč Red Bull odjezdí většinu ze svých osmi natáčecích dnů v Rockinghamu. Pro filmování propagačních videí podle ní existují podstatně hezčí místa, než nabízí poměrně nudný ovál.

Požádala proto o možnost vyslání svého zástupce na poslední natáčecí den Red Bullu do Rockinghamu, kde Red Bull jezdil tento týden v úterý a ve středu. Chtěla tím Red Bullu údajně fakticky zabránit ve vyzkoušení předního křídla a nosu pro rok 2014.

Indické stáji už dlouho leží v žaludku, že Red Bull je tradičně proti veškerým návrhům na snižování nákladů v F1. "Velké týmy odmítají snížit náklady, proto omezování zdrojů nefungují. Místo toho se nyní snaží ušetřit náklady menším týmům radikálním řešením prostřednictvím zákaznických vozů - jen aby mohly utrácet více," zlobí se šéf Force India Vijay Mallya.

Podezření u nich vzbuzuje také obrovský pokrok, který Red Bull dosáhl po letní přestávce, kdy mají být továrny na měsíc zavřené. Helmut Marko však toto podezření smetl ze stolu slovy: "Pokud jsme po letní přestávce byli lepší, tak to bylo díky tomu, že jsme sice zavřeli továrnu, ale nikoliv své mozky."

red bull
Force India podezírá Red Bull ze zneuživání pravidel (ilustrační foto: Red Bull Racing)

FIA proto během povinné letní přestávky v roce 2014 plánovala monitorovat dodavatele týmů, což  se Red Bullu nelíbí. Rakouský tým se proti tomu ostře ohradil - a zřejmě s úspěchem. Podle německého Auto Motor und Sport nyní z Mezinárodní automobilové federace zní hlasy, že na kontrolu dodavatelů zřejmě nemá žádné právo.

Diskuze:

Počet příspěvků: 24 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu