Renault může slavit druhé kompletní podium v řadě

Vettel, Sebastian

Vettel, Sebastian | foto: Lotus F1 Team

Jako před 17 lety - Renault v Suzuce oslavil již podruhé v řadě plně obsazené stupně vítězů. V Japonsku navíc v TOP5 dojely hned 4 vozy poháněné motory Renault.

"Jednoduše neuvěřitelné!" řekl včera v Suzuce Remi Taffin z Renaultu. Francouzský dodavatel motorů letos zažívá velmi úspěšnou sezonu, něco podobného jsme mohli vidět naposledy před 17 lety. Obsadit kompletně podium dvakrát po sobě se Renaultu povedlo naposledy v roce 1996. Tehdy to bylo při GP Kanady a GP Francie, letos při GP Jižní Koreje a GP Japonska. 

"Mé díky patří všem spolupracovníkům ve Viry-Chatillon. Na tomto triumfu mají zásadní příspěvek a mohou na to být pyšní." Jen připomeňme, že lidé z Renaultu se nestarají pouze o agregáty pro Sebastiana Vettela, Marka Webbera (Red Bull), Romaina Grosjeana a Kimiho Räikkönena (Lotus), ale také o agregáty jezdců stájí Williams a Caterham. 


Část nového motoru Renaultu pro rok 2014 (foto: Renault Sport F1)

V F1 Renault získal také už 209 pole position, díky úspěchu z tohoto víkendu tak předstihl Ferrari a usadil na čele listu získaných pole position mezi jednotlivými výrobci. "Důležitý rekord," míní Taffin. "Zvláště Suzuka motory vystavuje vysokým nárokům. O to více je potěšitelné, že jsme mohli dokázat naši výkonnost." Teď půjde Renaultu o to, aby dokázal "korunovat konec éry V8 motorů ve Formuli 1". Tedy samozřejmě ziskem titulů s Red Bullem v obou hodnoceních.

"Šance vypadají dobře. Budeme tvrdě pracovat, abychom tohoto triumfu dosáhli. O tomto víkendu jsme v Suzuce dosáhli dalšího rekordu. Pokud by to mělo jít podle nás, tak by to nebyl poslední. Naši úspěšnou bilanci chceme ve zbývajících závodech navýšit."

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu