Bottas si stěžuje na Maldonada: Jeho manévr v posledním kole nebyl fér, vytlačil mě z dráhy

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Valtterimu Bottasovi se nelíbí způsob, jakým jej předjel jeho týmový kolega v posledním kole Velké ceny Japonska. Zdaleka totiž podle něj nebyl fér a málem došlo ke kolizi.

Maldonado se nacpal na vnitřní stranu šikany, jenže při jejím průjezdu v dalším vrcholu na svého kolegu moc zřetel nebral. Díky riskantnímu manévru si nakonec v předposlední zatáčce zajistil 16. místo.

"Při tom manévru na mě mi nenechal žádné místo, abych mohl zůstat na dráze, takže si nemyslím, že by to opravdu bylo fér. Pokud bych z šikany nevyjel rovně, havarovali bychom, takto by se tedy podle mě závodit nemělo," uvedl po závodě pro BBC naštvaný nováček Bottas, který v kvalifikacích nad svým týmovým kolegou po 15 závodech vede 9:6.

Podle Maldonada bylo "těsné, ale celkem čisté. Získal jsem pozici, byl jsem rychlejší než on." Proč tak riskoval, když šlo jen o 16. a 17. pozici? "Tak určitě v tom není žádný velký rozdíl, když jste ale závodníkem, vždy chcete ostatní předjíždět."

Postěžoval si pak i na svůj tým: "Strategie z mého vozu byla naprosto špatná, ale rychlostně jsme dnes byli velmi silní. Z vozu jsme dostali 100 %." Williams v oficiálním prohlášení vydaném pro média jeho silné vyjádření korigoval (viz zde).

Venezuelan se zajímal o místo u Lotusu, jeho smlouva s Williamsem je však neprůstřelná - sponzorské peníze státní ropné společnosti PDVSA by totiž musely zůstat v Grove, takže toho jinému zaměstnavateli moc přinést nemohl.

bottas - maldonado
Valtteriho Bottase (vlevo) jeho týmový kolega ve Velké ceně Japonska nefér manévrem naštval
(foto: Williams F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu