Renault obsadil celé podium, motor by pro Webbera v Japonsku nebyl problémem

Motory

Motory | foto: Renault Sport F1

Závodní inženýr Renaultu je rád za to, že jsme dnes mohli v této sezoně již potřetí vidět podium obsazené čistě jezdci, jejichž vozy jsou poháněny motory Renault.

GP Jižní Koreji zakončily hned tři vozy poháněné agregáty Renault na podiu. Po GP Bahrajnu a GP Německa je to tak letos už třetí závod, kdy celé stupně vítězů patří tomuto francouzskému dodavateli pohonných jednotek. Sebastian Vettel dnes získal svoje již osmé vítězství v letošní sezoně a na stupních vítězů ho doplnili jezdci Lotusu, Kimi Räikkönen a Romain Grosjean. 

"Tento výsledek je pro Renault velkým úspěchem," těší se závodní inženýr, Remi Taffin. Musíme mít také na paměti, že v této fázi sezony je již většina agregátů alespoň jednou použitá, a tak je úspěch jejich osmiválcových agregátů o to lepší. Motoráři z francouzského Viry-Chatillon však nejsou rádi jen za podium. "I Williams a Caterham ukázali silné výkony a budou z naší strany beze změny podporováni až do konce sezony."


"Jedinou hořkou kapkou tohoto skvělého závodního víkendu je smůla Marka Webbera." Toho sestřelil po restartu závodu Adrian Sutil. Jeho vůz pak začal hořet.

"Na první pohled to vypadalo tak, že plameny musely způsobit velké škody a my budeme muset jeho auto a náš motor detailně prozkoumat. Ale co se pohonné jednotky týče, tak máme v našem plánu na sezonu dostatek volného místa, abychom mu v Japonsku v případně nutnosti dali k dispozici jiný agregát." Jen dodejme, že v Suzuce se jede už příští týden.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu