Di Resta by si chtěl příští rok polepšit, Ferrari je jeho nejvyšším cílem

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Paul di Resta připustil, že by rád závodil za Ferrari, pokud by k tomu dostal příležitost.

Skot letos prožívá úspěšnou sezónu: nebodoval pouze ve dvou závodech a v šampionátu mu patří s 36 body devátá příčka, s Force Indií jsou pátí. Díky konzistentním výkonům by se příští rok rád posunul k některému z předních týmů - jedná s Ferrari či s Lotusem.

Přestup k Ferrari je pro bývalého šampiona DTM tím nejvyšším cílem, uvědomuje si však, že se musí soustředit na letošní ročník a co nejlepší výkony s Force Indií: "Ferrari je tím nejlepším místem, kde bych se ve Formuli 1 viděl nejraději kvůli italské části mé rodiny.

Ferrari je ve Formuli 1 velmi zvláštním vozem, když stojí na roštu. Musím však počkat a uvidím, jaké příležitosti vyvstanou. Momentálně jde o to, abyste se dostali do co nejlepší pozice pro tato místa," popisuje Di Resta pro Sky Sport.

Věří, že po oficiální pauze bude s Force Indií pokračovat v dobrých výkonech: "Po letní přestávce jsme loni výborně odjeli Spa, Monzu a Singapur. Myslím, že letos můžeme dokázat totéž. Výkonnost vozu byla v celé této sezóně výborná. Pokud dokáže ještě více excelovat než dříve, pak to bude rozhodující pro ten správný směr."

di resta
Paul di Resta by si příští rok rád polepšil, sní o místu u Ferrari (foto: Sahara Force India)

Jak vidí své šance na pódium? "Loni jsem v Singapuru nebyl daleko, letos v Bahrajnu. Určitě bych si přál, abychom se příště dostali do pozice, z níž bychom mohli trochu riskovat a dosáhnout toho. Dokud nám to ale výkonnost vozu nebude umožňovat, pak to bude těžké - a záleží také, jak na tom budou naši soupeři. Jsme však ještě hladovější a chceme dosáhnout tohoto skvělého pocitu."

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu