Rosberg: Na předjetí Vettela bych včera neměl, byť jsem byl o něco rychlejší

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg se včera dočkal svého druhého vítězství v letošní sezóně. Poděkovat za to však může selhání techniky Sebastiana Vettela, protože jinak by na jeho předjetí dle svých slov neměl.

Pilot Mercedesu se snažil stáhnout náskok Sebastiana Vettela, na dostatečnou vzdálenost pro útok se však do odstoupení svého soupeře nikdy nedostal. Povedlo by se mu to v závěrečné fázi závodu, pokud by lídrovi šampionátu vůz vydržel?

"Snažil jsem se o to, tvrdě jsem na to tlačil, abych se jej udržel, nebylo by to však možné," upřímně hodnotí své šance Rosberg. "Ne - byl bych po celý závod těsně za ním, ale dohonit jej a předjet, na to jsem žel neměl dostatečnou rychlost."

Myslí si však, že jeho rychlost byla o něco lepší než Vettelova: "Jo, co se týče tempa, možná jsem byl o něco rychlejší, protože jsem je velmi často dokázal dojet, jakmile jsem na to před zastávkami začal tlačit. Jenže když jste ve špinavém vzduchu za klukem před vámi, vaše pneumatiky se o něco více opotřebovávají a vy ztrácíte."

rosberg
Nico Rosberg po vítězství v Silverstone (foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Myslím, že jsem měl v závodě dobrou rychlost," uvedl sebevědomě Rosberg, který k otázce možných pokračujících selhání pneumatik v příštím závodu na Nürburgringu, jenž na ně neklade tak vysoké nároky jako Silverstone, dodal: "Do této situace bychom se neměli dostat. Musíme udělat, co je potřeba, abychom to vyřešili a pneumatiky vydržely."

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu