Button o odchodu Lowea, kterého přeplatil Mercedes: McLaren uspěje i bez něj

Button, Jenson

Button, Jenson | foto: McLaren

Jenson Button věří, že McLaren uspěje i bez svého bývalého technického ředitele Paddyho Lowea. Obchodní ředitel McLarenu Jonathan Neale dále prozrazuje, že za něj Mercedes zaplatil astronomickou sumu.

"Paddyho mám opravdu rád. Byla to zábava s ním pracovat během uplynulých tří let, nejen v pracovním vztahu, ale také jako s přítelem, protože je dobrým chlápkem, legrační osobou," popisuje Button pro Reuters svého bývalého technického ředitele, který hodlá následovat Lewise Hamiltona a přestoupit k Mercedesu.

"Věci se však mění, chce něco nového, novou výzvu, což je pro něj fér. Musí myslet na číslo jedna. Přeji mu mnoho štěstí," pokračuje Britský pilot, který sám také následoval za novou výzvu, když po své vítězné sezóně s týmem Brawn GP šel opačnou cestou - z dnešního Mercedesu k McLarenu.

"Nepřišel jsem sem kvůli Paddymu, nepřišel jsem kvůli Lewisovi. Přišel jsem sem proto, že tohle je McLaren, s dědictvím a historií - se slovy, která vždy používáme, ale je to pravda - a kvůli jeho hluboké vnitřní síle.

Není to o jedné individualitě, ale o celém týmu - a Paddyho odchod ke sportu patří, lidé se točí a přestupují na různá místa. Tento v budoucnu uspěje s Paddym i bez něj," věří Button.

Lowea na pozici technického ředitele nahradí hlavní designér Tim Goss. "Mít nyní Tima v této pozici je fantastické. Byl výjimečný ve své předchozí roli a myslím, že bude i této příští. Přesně ví, co dělá," dodává pilot McLarenu.

button barcelona
Jenson Button věří, že McLaren uspěje i bez Paddyho Lowea (foto: McLaren Mercedes)

Mercedes zatím odmítá komentovat příchod Lowea před sezónou 2014, McLaren je však již odstavil. "Někteří lidé jsou připraveni dát exotický plat a čekat 12 či 18 měsíců nebo v některých případech ještě déle. Takový je stav na trhu," komentuje generální ředitel McLarenu Jonathan Neale.

"Pokud na trhu momentálně máte tým a chcete nakoupit nějaké krátkodobé know-how, pak můžete vyplácet částky připomínající telefonní čísla. Pokud máte takový obchodní model. Občas to děláme všichni," vysvětluje Neale.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu