Domenicali: Bez telemetrie jsme byli úplně "ve tmě"

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Zisk třetího místa Fernanda Alonsa v Monze by nebyl ničím extra zajímavým. Za daných okolností to byl ale velmi slušný výkon.

Tým Ferrari musel řešit na voze Fernanda Alonsa v pátek a v sobotu několik problémů. V počáteční fázi závodu však tým ztratil veškerou telemetrii z jeho vozu, a tak bylo pro boxy týmu velmi obtížné vůz nějak ovládat. 

"Měli jsme problém s napájením jak hlavního systému tak i záložního systému. Nikdy předtím se to nestalo. Takže jsme měli úplný výpadek a neměli jsme žádnou telemetrii, žádné informace. Jedinou věcí, která fungovala, bylo radiové spojení s jezdcem.

Navíc se to stalo v klíčové fázi závodu, v době pit stopů. Bylo dobré, že se nám podařilo udržet všechny v klidu, prostě jsme se jen dívali jako za starých časů, našli si nějakou televizi, která byla někde zapojena, a používali stopky. Odstup jsme se snažili řídit radiovou komunikací s jezdci," říká Stefano Domenicali, šéf týmu Scuderia Ferrari. 

"Poslední možností, kterou se nám během tohoto času podařilo zajistit, bylo telefonní spojení s Maranellem, protože oni byli schopni vidět naše data. Bylo to zvládnuté dobře, nebylo to ale lehké z emočního pohledu na věc. Bylo ale dobré, že to nakonec nepřibrzdilo výkon týmu."


Tým pak měl další starosti s vozem a jeho zavěšením po výletu Fernanda Alonsa do trávy, kam ho poslal Sebastian Vettel. "Na voze jsme měli problém. Bylo tam velké poškození vlevo vzadu. Měli jsme také něco poškozeného po mechanické stránce, takže jsme se museli snažit zvládnout situaci. Řekli jsme mu, ať nejezdí přes obrubníky, protože to by mohlo ten problém ještě zvětšit."

Ohledně penalizace Vettela Domenicali řekl: "Poté, co jsme viděli v Bahrainu, tak přišlo vysvětlení od ředitelství závodu, že pokud se k jezdci blíží druhý a má část svého vozu vedle něj, tak mu musí vedoucí jezdec nechat místo. Technicky řečeno tu není o čem uvažovat, bylo to přesně to, co je napsáno v pravidlech."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu