Coulthardovo hodnocení Belgie: Lekce pro Lewise a debata o bezpečnosti

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

David Coulthard ve svém pravidelném sloupku v Daily Telegraph hodnotí VC Belgie - nehodu v první zatáčce i Twitter Lewise Hamiltona.

Davidovi Coulthardovi nehoda po startu závodu ve Spa připoměla jeho vlastní zážitek, kdy jeho vůz Red Bull přeletěl auto Alexandra Wurze při Velké ceně Austrálie v roce 2007. Uvedl, že zpomalené záběry letícího Lotusu jsou zkrátka hrozivé a je rád, že Fernando Alonso nebyl zraněn. "Bez přehánění však můžeme říct, že jsme mohli být svědky osudové nehody," napsal Skot. 

Také on připomněl smrtelnou nehodu Henryho Surteese na Brands Hatchi a nebezpečnou nehodu Felipeho Massy v Maďarsku. A podle něj je po neděli opět jasné, že se musí něco udělat. 

"Nejsem si jistý, že souhlasím s řešením s klenbou. Nejen že to s sebou přináší další rizika jako například - jak co nejrychleji evakuovat jezdce v případě mimořádné události, ale navíc by to zcela změnilo formuli. Otevřený kokpit je součástí formulí a mělo by to tak zůstat. Ale jsou zde jiné možnosti - jako klece či mříže," komentuje situaci bývalý pilot Red Bullu.

Dodal také, že je mu vlastně Romaina Grosjeana líto vzhledem k jeho zákazu startu v Monze. "Byla to hloupá chyba, ale zhoršila se tím, co se stalo následně," a domnívá se, že komisaři také vzali v úvahu i další nehody na startu, do kterých byl Francouz zapleten. "Romain je dobrý a oblíbený pilot a snad se vrátí zpět ještě lepší," uvedl.

Coulthard se svými současnými kolegy z BBC Humphreyem a Jordanem (foto: Red Bull Racing) 

Dále se vrátil k situaci v McLarenu a k Twitteru Lewise Hamiltona, která podle něj bohužel zastínila jinak dobrý závod. Domnívá se, že nadávky, které Brit uvedl jsou v pořádku, avšak citlivá týmová data, to už není tolerovatelné. 

"Pamatuji si, když jsem začínal, jak jsme používali lidi, kteří procházeli koše ostatních týmu a hledali přesně taková data. Dnes si je každý velmi hlídá v počítačích," popsal Coulthard. Podle něj to ostatním týmům ukázalo, kde přesně McLaren získal s novým a ztratil se starým křídlem a doufá, že to byla pro Lewise další cenná lekce. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu