Montezemolo: Pérez není na Ferrari připraven

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari popírá spekulace o přestupu Sergia Péreze do italské stáje. Podle něj je Mexičan pro Ferrari příliš nezkušený.

Sergio Pérez je součásti Ferrari programu pro mladé jezdce a byl zmíněn jako možný nástupcce Felipeho Massy, který se v letošní sezoně trápí. 

Sám Pérez již dříve uvedl, že by během sezony přestup odmítl. (zde) A podle Montezemola potřebuje Mexičan ještě nabrat zkušenosti, než bude kandidátem do sedačky týmu z Maranella. 

"Pérez je dobrý jezdec, ale aby mohl řídit Ferrari, potřebuje ještě získat zkušenosti. Myslím, že je to jeden z nejnadějnějších jezdců do budoucna, ale do Ferrari potřebujeme výsledky," cituje prezidenta italské stáje Reuters.

Montezemolo také popřel, že by ohledně budoucnosti Felipeho Massy padlo jakékoliv rozhodnutí. "Nikdy se nerozhodujeme před druhou polovinou sezony," uvedl.

Věří totiž, že se výkony Brazilce budou i nadále zlepšovat. "Jsem si tím jistý, protože zlepšujeme naše auto, které bude lépe ovladatelné. Očekávám od Felipeho lepší výsledky, které jsem viděl už v Monaku, protože tam byl jedním z pěti nejrychlejších jezdců na trati," řekl šéf italské stáje. 

Dodal, že doufá ve zlepšování výkonů i do dalších závodů a proto je podle něj na jakákoliv rozhodnutí příliš brzy.

Sergio Pérez byl v Monaku středem zájmu i díky spekulacím o přestupu do Ferrari
(foto: Jana Šrámková)

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu