Alonso se zastává Massy: Těžce si zvyká na pneumatiky, navíc měl i smůlu

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso se zastává svého týmového kolegy Felipeho Massy, který za ním v letos v rychlosti výrazně zaostává.

Massovi v šampionátu patří s deseti body až 14. pozice, zatímco Španěl nasbíral se stejným vozem o 66 bodů více a vede. Brazilec získal 80 % svých bodů minulý týden v Monaku, kde letos s Alonsem poprvé udržel tempo.

Fernando odhaluje, v čem spočívá příčina tak výrazného rozdílu: "[Felipe] měl nešťastný start do sezóny kvůli několika věcem: měl smůlu a na pneumatiky si zvyká pomaleji než dříve. Felipeho výsledky nebyly normální. Má veškerou mou podporu.

Má také veškerou podporu týmu k tomu, aby situaci otočil. Nebo dosahoval jiných výsledků, protože v trénincích a v kvalifikacích jsme častokrát velmi vyrovnaní, ale v závodě - ať už kvůli startu nebo kvůli tomu, že do něj někdo narazil - se brzy propadl dozadu," řekl Alonso včera při slavnostním otevírání autosalonu Ferrari ve Španělsku.

Věří ale, že Massa bude v další části sezóny bojovat o pódia a vítězství v závodech: "V Monaku se zdá, že se jeho výsledky změnily, proto tedy doufáme, že se mu od té doby bude dařit.

Těžko si představit, že by Felipe ve druhé části sezóny nezískal mnoho bodů, že by nestanul na pódiu či nebojoval o vítězství. Na to talent má," dodává Alonso.

ferrari
Obě Ferrari ve vlásence u Grand Hotelu v Monaku (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu