Sutil usiluje o návrat: Peníze nenabízím, týmy vědí, že jsem dobrý

Sutil, Adrian

Sutil, Adrian | foto: Sahara Force India

Adrian Sutil, který letos nesehnal místo na startovním roštu Grand Prix, věří, že ještě dostane možnost se do Formule 1 vrátit. Adrian, který závodil pro Spyker/Force India v letech 2007-2011, se u příležitosti úvodního evropského závodu sezony 2012 vrátil do paddocku F1.

I když momentálně neexistuje žádné volné místo, Adrian věří, že když bude trpělivý, tak se mu příležitost na návrat do F1 naskytne. "Pořád se po místě poohlížím, ale zatím nemám žádnou nabídku. Vybral jsem si tuto Grand Prix, abych se vrátil do paddocku, protože to je první evropský závod. Moc rád jsem byl opět mezi známými lidmi," říká jezdec.

"Tohle je klíč pro opětovné získání závodního místa. Momentálně není žádné volné místo, musím čekat. Ale lidé vědí, že já jsem připraven. Musím počkat, až někdo zavolá. Mluvil jsem se spoustou různých týmů, ale zatím mi nikdo nemůže nic říct. Občas Vám řeknou, že by možná zájem měli, ale nic víc. Říkají mi, abych se udržoval fit a byl připraven a že pak možná přijde šance. Musím v to věřit a třeba to přijde."

Adrian Sutil ale zdůrazňuje, že se chce do Formule 1 vrátit jako profesionální jezdec, nikoliv jako platící. "Nenabízíme peníze. Po 5 letech lidé vědí, že jsem dobrý a já nepotřebuji s sebou dovést sponzory. Chci normální plat za ježdění. Chci se stále chovat jako závodní jezdec. To je důležité pro celý sport, který potřebuje dát šanci talentovaným pilotům a ne platicím jezdcům."


Se Sutilem se dlouho pojil soudní spor, který proti němu za ublížení na zdraví vedl Eric Lux, ten byl ale vyřešen v lednu: "Už je po všem. Nemám žádná omezení, mohu dělat vše, co jsem dělal předtím. Teď máme čas, abychom si vše dobře promysleli."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu