Button: Stále to není ono

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button nejspíš nebude mít klidné spaní. Ani v jednom z dnešních tréninků nedokázal najít tu správnou výkonnost a doufá, že se to zítra zlepší.

Button, momentálně figurující na druhém místě průběžného pořadí šampionátu, se v Bahrajnu trápí. Na nejlepší ztrácel v trénincích 1,5 sekundy. To samozřejmě ještě nemusí být vypovídající hodnota, sám Brit ale není s dneškem spokojen. 

"Nepatřím teď mezi ty nejlepší. Slušně naopak vypadal Red Bull a Mercedes. Red Bull byl až překvapivě rychlý, uvidíme, jak to bude zítra," říká Button.

"Máme spoustu práce, kterou musíme dnes a během zítřka před kvalifikací vylepšit. Zkoušeli jsme dnes spoustu věcí, ale nic nefungovalo. Budeme tedy pracovat pozdě do noci, abychom to vyřešili."

Navíc, i když je Button pověstný tím, že umí výborně zacházet s pneumatikami, nesžil se zatím ani s jednou sadou, které do Bahrajnu Pirelli přivezlo.

"Ani jednu teď nemůžu pořádně využít," říká konsternovaný Button. "Na jedno kolo vypadal nejsilnější Mercedes, delší jízdy šly hlavně Red Bullu. Já sám nejsem spokojený s vyvážením auta a se směrem, kterým se ubíráme. Pro zítřek ale máme spoustu možných řešení."


Pohodáře Buttona po dnešku přešel úsměv. Vyřeší tým do kvalifikace vše, na co si stěžoval?
(Foto: Vodafone McLaren Mercedes)

"Auto se chová úplně jinak, než v prvních třech závodech. Může to být buď pneumatikami, nebo jen okruhem, který nám možná nesedí.

Nastavení vyvážení jsme hodně změnili a možná jsme to přehnali. Teď to musíme vrátit do normálu. Hodně věcí musíme ještě změnit a budeme na tom hodně pracovat," dodává britský pilot.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu