Marko přiznává, že má Red Bull co dohánět

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko po dvou závodech přiznal, že mistrovská stáj má co dohánět, aby se vrátila do čela.

Rakouský tým v šampionátu zaostává za McLarenem o 12 bodů, jeho nejvýše postaveným pilotem je Mark Webber, který je mezi piloty s 24 body čtvrtý. Podle Marka se Neweymu i letos podařilo postavit dobré auto.

"Ale nestačí to, pokud jsme nejrychlejší jen za určitých podmínek a ne stále. Abych vám řekl pravdu, momentálně to vypadá, jako by se rozhodovalo auto, kdy bude nejrychlejší a kdy ne," popisuje Rakušan pro televizi Servus TV.

V posledním závodě v Sepangu přinesla vzrušení kolize jejich Sebastiana Vettela s Narainem Karthikaynem z HRT. Viník je podle něj jasný: "Řekli jsme manažerovi našeho týmu, aby promluvil s Marussií a Hispanií, ať si dávají větší pozor.

Jezdí jinou ligu, jsou o šest či osm sekund pomalejší, takže si musí dávat více pozor, než to doposud dělají. Vettel přišel o 12 bodů, které mohou být v mistrovství světa klíčové," zlobí se Marko.

red_bull
Red Bull musí zabrat, aby se dostal znovu do čela (foto: Red Bull Racing)

Zastává se i hanlivých gest a slovních výpadů Vettela vůči Karthikeynovi: "Právě jste dokončili závod, v němž se vám rozplynula šance na třetí místo - jste přirozeně naštvaní, on je také člověk. Myslím, že jeho citovou reakci dokážeme pochopit."

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu