Soupeři trápící se Ferrari neodepisují

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Soupeři stáje z Maranella počítají s tím, že letos i přes potíže, které zaznamenala v předsezónních testech, bude bojovat o titul v šampionátu Formule 1.

Ferrari přiznalo jisté frustrace z toho, že v předsezónních testech zaostali za svými cíli. Trápili se s přehříváním pneumatik, konzistenci při delších jízdách a nakonec byli nuceni před jejich koncem přijmout konzervativnější návrh výfuků. Pat Fry dokonce vyloučil, že by na začátku sezóny mohli bojovat o pódia.

Scuderia přesto ukázala, že má velmi dobrou rychlost na jedno kolo. Na konci minulé sezóny se k ní připojili další zkušení odborníci a její zdroje a zkušenosti jsou rozsáhlé. Není divu, že soupeři očekávají, že i letos bude bojovat na špici.

Šéf Lotusu Eric Boullier odmítl v rozhovoru pro Autosport odepsat šance Ferrari na vítězství: "Na to je příliš brzy. Viděli jsme, že Ferrari má velké zdroje a také velmi kompetentní lidi, takže nikdy nevíte, jak na to dopadne. Počkám si na další vývoj vozu, ne proto, že jsme v závodní simulaci byli rychlejší než oni - neznamená to, že je v této sezóně porazíme.

Musíme se dále soustředit na naše auto a odvádět svou nejlepší práci. Balík, který letos máme, určitě vypadá slibně, bude to však velmi těžké. Nesmíme si v prvních závodech nechat ujít žádnou příležitost, protože se budou těžko získávat body a pódiová umístění. Nepodceňujte schopnost Ferrari zareagovat. Budou zpátky!" varuje Boullier.

ferrari
Alonsův výlet mimo trať (foto: Scuderia Ferrari)

Šéf Red Bull Christian Horner o rychlosti týmu prohlásil: "Mezi nejrychlejší budou patřit obvyklí podezřelí, takže si nemylsím, že někoho překvapí, když bude McLaren rychlý. Ferrari je podle mě v lepší formě, než lidé obecně vnímají. U Mercedesu se zdá, že udělali oproti minulému roku pokrok, takže podle mě budou patřit mezi hlavní protagonisty."

Hlavní inženýr Lotusu pro traťový provoz Alan Permane si není 100% jistý tím, že je Ferrari pozadu: "Je jasné, že je to všechno velmi těsné, takže na některých místech budou vozy určitých týmů fungovat lépe, nebo jejich nastavení bude lepší, a vyšvihnou se dopředu.

Před začátkem předsezónních testů lidé říkali, aby se z jejich výsledků nesnažili nic vyvozovat. Nyní po jejich skončení se o to všichni snaží. Dokud nedorazíme do Melbourne, nebudeme nic vědět s jistotou. Red Bull bude vepředu, McLaren také, a ostatní včetně nás? Kdo ví?

Vypadá to, že se Ferrari trápí... Nevím, jak na tom budou. Rád bych řekl, že budeme před nimi, ale to by podle mě bylo příliš optimistické, protože pokud se trápí nyní, nebude mít v jejich případě dlouhého trvání," dodává Permane.

ferrari
Soupeři rychlost Ferrari F2012 nepodceňují (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu