Webber: Bitva o vítězství v Melbourne bude letos velmi vyrovnaná

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Souboj o vítězství v prvním závodě letošní sezóny bude podle Marka Webbera letos velmi vyrovnaný.

Zatímco mnozí považují za favority McLaren a Red Bull, Mark Webber včera uvedl, že jeho tým navzdory dobrým pokrokům nemá nic jistého.

"Všichni se nemůžeme dočkat, až se dostaneme do Melbourne a uvidíme, jak na tom s veškerou tou naší prací jsme. Myslím si ale, že tým odvádí fenomenální práci z hlediska přípravy a co nejtvrdší práce. Uvidíme, jestli to bude stačit," popisuje Webber.

"Máme další skvělé týmy, které se velmi, velmi usilovně snaží, jako je například McLaren, Mercedes, Ferrari a také Lotus. Zatím jsme spokojeni, ale to se v F1 může velmi rychle změnit, jak dobře víte."

O vítězství v prvním závodě pilot Red Bullu řekl: "Myslím, že to bude opravdu těsné. Mezi sebou si to určitě rozdá několik týmů. Momentálně je těžké vědět, kdo co dělá, protože v množství paliva, v oblasti pneumatik a dalších věcí existují obrovské rozdíly.

Během devadesátiminutového závodu v Albert Parku se nerozhodne o šampionátu, bude to o tom, kdo dokáže vše poskládat dohromady pro první část šampionátu a odvézt si slušný bodový příděl."

Přestože Red Bull se svým novým vozem RB8 dosáhl minulý týden pokroku, podle Webbera má stále prostor pro zlepšení: "Dosahujeme pokroku a je třeba zvážit spoustu věcí po tak nabitém zimním programu, který jsme všichni měli.

Musíte si správně uspořádat priority a co nejlépe na nich pak pracovat, v tom uplatňujeme naše zkušenosti. Jde to dobře v tom, co chceme testovat, ale momentálně den nemá dost hodin na to všechno. Jsem si jistý, že to neplatí jen pro nás."

webber
Mark Webber při včerejším testování v Barceloně (foto: Red Bull Racing)

"Musíme splnit více úkolů. Musíme nasbírat více dat, dát dohromady více klíčových informací - a to je důležité před tím, než začneme závodit, protože během závodního víkendu je samozřejmě těžké nasbírat ta data.

Takže momentálně tím stále procházíme a bude to důležité i v dalších třech dnech. Určitě je třeba splnit ještě některé úkoly - doufáme, že některé budou vzrušující, některé možná méně. A to je způsob, jak testujeme," dodává Webber.

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu