Williams do Jerezu dorazí s novým vozem FW34

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

U Williamsu, který včera oznámil uzavření smlouvy s Brunem Sennou, probíhají přípravy podle plánu. Do Jerezu proto bude moci přijet testovat již s novým monopostem FW34.

Poprvé si jej však tým podle Marka Gillana vyzkouší o něco dříve během aerodynamického testu. "Nárazovými testy jsme prošli před vánoci," uvádí pro Auto Motor und Sport.

"Debut je plánovaný na první týden testů v Jerezu počátkem února. Data se zatím zdají být v pořádku. Daří se nám plnit stanovené cíle."

Dalším cílem podle Gillana bude, aby nový vůz končil pravidelně v elitní desítce, na bodech: "Vím, že velký skok vpřed není jednoduchý. Ale dle toho, co o voze zatím víme, máme důvod věřit, že budeme v kvalifikaci moci pravidelně postupovat do Q3 a pak i bodovat."

Williams vítá zákaz foukání, který v posledních sezónách rozvinul Red Bull: "Sníží to náskok, který v této oblasti měly některé týmy. Pole by tedy nyní mělo být vyrovnanější, alespoň na počátku sezóny. Pak to bude jen otázkou času, než někdo přijde s dalším F-kanálem či dvojitým difuzorem."

maldonado
Pastor Maldonado s loňským neúspěšným monopostem FW33 (foto: Williams F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu