Renault chce Williamsu pomoci k lepším výsledkům v roce 2012

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Výkonný ředitel Carlos Ghosn tvrdí, že odhodlání automobilky Renault k dlouhodobému působení ve Formuli 1 je nyní silnější než kdykoliv dříve - ovšem nikoliv v pozici konstruktéra závodních vozů, ale jakožto výrobce motorů. Příští rok chce ke zlepšení pomoci svému novému zákazníkovi - Williamsu.

V sezóně 2012 bude Renault Sport F1 své pohonné jednotky dodávat čtyřem týmům: Lotusu, Red Bullu, Renaultu a Williamsu.

"Věříme Williamsu a motory jim dodáme proto, že si samozřejmě myslím, že mají mnohem větší potenciál, než dnes prokazují," uvádí Ghosn pro Autosport. "Mají svou strategii, sdílejí ji s námi a my si myslíme, že jim naše motory pomůže k návratu na mnohem lepší místo ve Formuli 1."

Renault chce být v F1 více znám jako výrobce motorů a návrat k vlastnímu týmu neplánuje. "Každý výkonný ředitel vám řekne, že 's tím je navždy konec,' ale tak to není. Měníme se, přizpůsobujeme se podmínkám, technologii, konkurenci."

renault
Renault hodlá v F1 v nejbližší době působit pouze jako dodavatel motorů
(foto: Renault Sport F1)

"Momentálně a v nejbližší budoucnosti budeme spokojeni s tím, jak na tom jsme - na to se můžete v příštích třech až pěti letech spolehnout," potvrzuje Ghosn, že Renault již nechce být znám jako konstruktér vlastních monopostů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu