Sutil: Prioritou je Force India

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

O budoucnosti Adriana Sutila v týmu Force Indie se již dlouho diskutuje, německý pilot by u týmu rád zůstal. Definitivní rozhodnutí padne v příštích týdnech.

Majitel týmu Force India, Vidžaj Mallya, původně tvrdil, že jména jezdců týmu pro následující sezónu oznámi až v polovině prosince, nakonec se ale, na žádost jezdců, rozhodl, že své definitivní rozhodnutí oznámí dříve. 

Již déle se diskutuje o tom, že toto rozhodnutí bude nejspíše znamenat konec pro Adriana Sutila. Jeho místo závodního pilota v týmu Force India by měl získat další Němec, Nico Hülkenberg. Některá média jsou dokonce přesvědčena o tom, že talentovaný pilot již s týmem podepsal smlouvu pro příští rok. Sutil by v příštím roce nemusel zůstat bez smlouvy. O jeho služby má údajně zájem Williams, který ale jedná i s Kimim Räikkönenem. 

V rozhovoru pro Autosport Adrian Sutil prohlásil: "Doufal jsem, že se Vidžaj rozhodne právě takto, protože v prosinci by bylo příliš pozdě a pro nás závodníky by to nebylo fér. Jsem rád, že to pochopil. Uvidíme, jak to dopadne," a pokračoval slovy: "Odvádím nejlepší práci, jakou umím. Myslím, že by to lidem v týmu mělo být jasné. Oni musí rozhodnout." 

"Pochopitelně se rozhlížím po jiných možnostech, ale prioritou je Force India. Jsem loajální tomuto týmu. Jsem tu již dlouho a s Vidžajem mám blízký vztah. Uvidíme, co řekne v nejbližších týdnech, a poté budu mít dost času na rozhodnutí," uzavřel německý pilot. 

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu