Whitmarsh: Se zpětnými zrcátky je třeba něco udělat

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton po incidentu s Massou v Suzuce uvedl, že ve vibrujících zpětných zrcátkách za sebou na konci dlouhé rovinky nic neviděl. Podle Martina Whitmarshe by na to budoucí pravidla měla myslet.

Podle šéfa McLarenu se situace se zpětnými zrcátky v F1 za poslední léta zlepšila - minulý rok bylo například jejich uchycení povinně přesunuto z bočnicových panelů na kokpit - jejich viditelnost je ale stále problém a něco je s tím třeba udělat.

"Ve srovnání se starou školou před 20 lety jsou velká. Z pohledu vibrací však neděláme dost. Pokud se zeptáte kteréhokoliv pilota, řekl by vám, že na rovince nejsou kdovíjak skvělá. Normálně podle nich rozpoznávají akorát barvy: 'Je tam nějaká barva, znamená to tedy, že za mnou je auto.' Možná to je něco, na co se musíme zaměřit," říká Whitmarsh.

hamilton

"Myslím, že Lewis byl v tu chvíli rozptýlen, věděli jsme, že má defekt a on věděl, že musí s vozem zacházet opatrně. Domnívám se tedy, že můžete mít vždy větší, lepší a lépe umístěná zrcátka a vždy je můžete sledovat ještě pozorněji. Ale to je jen jedna z věcí," dodává šéf McLarenu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 32 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu