Thajsko zvažuje nabídku na pořádání závodu F1

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Thajsko dle prezidenta Thajského úřadu pro sjezdy a výstavy (TCEB) Akapola Sorasucharta zvažuje svou nabídku na uspořádání závodu Formule 1.

Obchodníci tlačí na lokální vládní představitele, aby zvýšili počet velkých akcí v zemi pro zlepšení mezinárodní pověsti země. Podle Sorasucharta by byl ideální právě závod F1 - obzvlášť po úspěchu, jaký díky němu zažil Singapur, když při svém debutu před třemi lety přilákal 120 tisíc fanoušků a následně přes milion turistů. Zaplnili se tak i dražší hotely.

Prezident TCEB hodlá v rámci úsporných opatření podat nabídku na uspořádání městského závodu, ideálním místem by dle něj bylo hlavní město - Bangkok: "Vybudování okruhu F1 je velmi nákladné, po skončení závodů by ale bylo užitečné. Myslím, že městský závod by byl pro Thajsko zajímavý, protože vyžaduje menší investice. Dobrým místem by díky své dobré atmosféře byla například Ratchdamnoen Avenue."

Red Bull v Thajsku nedávno uspořádal propagační jízdy, během nichž se na monopost F1 v akci přišlo podívat kolem 125 tisíc lidí (viz fotografie pod článkem).

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu