Force India si díky své rychlosti na rovinkách před Kanadou věří

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Force India pro Kanadu vyvinula speciální aerodynamický balík pro nízký přítlak. Společně s ním představí pár dalších novinek a věří, že bude moci znovu bojovat o body.

"Když se ohlédnu zpět za Monakem, musím přiznat, že to bylo příjemné vidět Force Indii znovu na bodech. Je to vždy fantastický víkend, zřejmě můj nejoblíbenější závod rok. A vidět Adriana, jak se probojoval na sedmou příčku po několika obtížích během závodu, to bylo perfektní.

Šest bodů, které získal, bude v naší bitvě v šampionátu důležitých, protože týmy kolem nás jsou velmi konkurenceschopné. Čeká nás skutečný souboj, pokud chceme dostihnout Sauber. Musíme pokračovat v tvrdé práci, abychom si udrželi náskok před Toro Rosso," věří si šéf týmu Vijay Mallya.

A co jeho tým připravil pro Kanadu? "Měli jsme napilno v tunelu při vývoji aerodynamické platformy pro nízký přítlak. Doufáme, že nám umožní získat další body. Na karosérii budeme mít také několik drobných změn v rámci naší práce na zvyšování výkonnosti z vozu," dodává šéf indické stáje.

force_india
Di Resta krotí přetáčivý smyk ve vlásence Loews v Monte Carlu

Okruh v Montrealu je neznámou pro jeho pilota Paula di Restu: "Pro mě bude letošní závod v Montrealu skutečným dobrodružstvím. Nikdy jsem nejel na tomto okruhu, prioritou tedy bude dostat se co nejrychleji do tempa a naučit se trať. Na papíru vypadá celkem jednoduše - dlouhé rovinky a šikany, ale nikdy skutečně nevíte, dokud v reálu nevyrazíte na trať.

Má příprava zahrnovala nějaký čas strávený na simulátoru. Jedná se o docela neobvyklý okruh, kde potřebujete dosahovat vysokých rychlostí, abyste byli konkurenceschopní. Proto pojedeme se speciálním balíkem pro nízký přítlak, který pro mě bude představovat také novou zkušenost.

S vozem této specifikace jsem se svezl minulý rok v Monze během volného tréninku, choval se celkem odlišně. Budu si na něj tedy muset zvyknout. Bylo by dobré, kdyby se o tomto víkendu vrátil znovu na body, to bude mým cílem," uvádí skotský pilot.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu