McLaren vrhá síly do vylepšení rychlosti v kvalifikacích, aby mohl porážet Red Bull

Whitmarsh, Martin

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

McLaren se nyní zaměří na vylepšení kvalifikací, který letos zatím vládnou Red Bully. Pro další závody chystá významná vylepšení, nepodceňuje však ani další soupeře.

"Potřebujeme vylepšit naši rychlost v kvalifikacích, abychom se mohli vyrovnat Red Bullu. V závodě to je podle mě docela těsné, ale rád bych, abychom byli vpředu na obou frontách. Máme dva opravdu skvělé piloty, výborný tým, který dobře zareagoval na velmi obtížný začátek roku, takže jsem na ně velmi hrdý. Čeká nás však velmi dlouhý šampionát," říká Whitmarsh.

V Číně McLaren nasadil novější verzi podlahy, difuzoru a výfuků. Podle šéfa McLarenu však bude zapotřebí v následujících týdnech učinit mnohem větší pokrok, který by se měl projevit v Istanbulu.

"Vrhneme do toho všechno, co můžeme. Máme spoustu věcí, na kterých usilovně pracujeme. Bude ale záležet na tom, do jaké míry podají očekávané výsledky, do jaké míry budou kompatibilní a které dostaneme [do Istanbulu]. To opravdu nebudu vědět až do pátečního rána v Turecku," pokračuje."

mclaren

Podle Whitmarshe je pro tým obrovským povzbuzením, když vidí, pod jaký tlak dostali nejrychlejší Red Bull v uplynulých třech závodech: "Nezmizeli někde v dáli. Prožili jsme dobrý začátek roku. Mezi Ferrari a Mercedesem to je těsné, ale ještě nám mohou pěkně zatopit.

My se ale budeme soustředit na svou vlastní práci. Pokud budeme moci vůz zrychlit, pak se snad dostaneme do silné pozice proti Red Bull. Nepodceňujeme však žádný z ostatních týmů, které se na nás usilovně snaží dotáhnout."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu