Vettel: "Překvapuje mě, že jsme pomalejší než loni"

Red Bull RB7

Red Bull RB7 | foto: Pirelli

Sebastian Vettel po včerejším testování v Barceloně uvedl, že ho překvapilo, o kolik nová pravidla zpomalila letošní vozy.

Na těch se projevuje zejména zákaz dvojitých difuzorů, ale také zvýšení minimální hmotnosti a změna dodavatele pneumatik.

Vettel řekl: "Myslím, že jestli má někdo v boxech lepší auto než my na konci loňské sezóny, pak máme určitě problém. Obecně se pouhým pohledem vozy nedají srovnávat s těmi loňskými.

"Byl jsem překvapený, že jsme pomalejší než minulý rok, ale není to zas tak hrozné. Naše auto se chová dobře, podobně jako loni," pokračoval mistr světa F1.

vettel

Páteční testování však nebylo z pohledu Red Bullu příliš vydařené - Vettel ujel kvůli technickým problémům s monopostem RB7 pouze 37 kol.

"Žel, neujeli jsme dnes příliš mnoho kol. Měli jsme delší přestávku, než jsme očekávali. Nic se nerozbilo, ale pokud si myslíte, že můžete mít problém, je lepší auto rozebrat, než s ním pokračovat. Kluci dřeli a odvedli co nejlepší práci," uvedl rodák z Heppenheimu.

"Celkově jsme měli pár dobrých jízd, i když jich nebylo tolik, kolik bychom si přáli. Ale zítra je také den," dodal Vettel.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu