Sauber: Péreze jsme nevzali pouze kvůli penězům

Sauber

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Tým Sauber odmítá, že by byl jejich nový pilot, Sergio Pérez, angažován pouze proto, aby stáj vyinkasovala peníze od společnosti Telmex. Výše částky od Telmexu není známá, ale malá rozhodně nebude.

Sergio Pérez je společností Telmex sponzorován již od roku 2004. Do Formule 1 se dostal poté, co vloni skončil na druhém místě v šampionátu GP2 za Pastorem Maldonadem. Tým Sauber ale popírá, že byl Pérez angažován pouze proto, aby stáj získala finanční prostředky do svého rozpočtu.

"Ne, to odmítáme. Sérgio byl členem Escudería Telmex, tedy výchovného programu, který je velmi podobný tomu, co má Red Bull nebo měla Toyota," připomněla ve Valencii serveru GPUpdate.net jedna z vůdčích osobností Sauberu Monisha Kaltenbornová.

"Když angažujete pilota z podobného programu, tak s tím jednoduše získáte i sponzora. Podpora pilotů totiž F1 nekončí. Společnost Telmex je podporuje i nadále. Takže vůbec nebyla otázka, jestli angažovat Sergia kvůli penězům. Chtěli jsme, aby pro nás závodil. Peníze přišly s ním."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu