Které okamžiky své kariéry řadí Ron Dennis mezi nejlepší a nejhorší?

Dennis, Ron

Dennis, Ron | foto: McLaren

Bývalý šéf závodního týmu McLarenu Ron Denis v rozhovoru pro finský Turun Sanomat hovořil o nejlepším i nejhorším okamžiku své kariéry. Které události mezi ně zařadil?

Třiašedesátiletý Dennis, který 28 let zastával úlohu šéfa závodního týmu McLaren, za nejsladší okamžik své kariéry označil zisk prvního titulu s Nikim Laudou v roce 1984.

"Nejhezčí okamžik? Samozřejmě bych měl říci, že jím byl poslední šampionát s Lewisem, jenže pro mě to byl ten první s Nikim," říká Dennis.

Na horší časy se mu nevzpomíná lehce: "Nejhorší bylo, když jsem musel jet do nemocnice v Adelaide po nehodě Miky. Hrozilo, že jezdec umře v mém voze. Naštěstí k tomu nikdy nedošlo."

Ke kritickému okamžiku došlo během tréninku před Velkou cenou Austrálie 1995, když kvůli defektu pneumatiky Häkkinen tvrdě narazil do zdi a byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Zachránilo ho provedení tracheotomie hned na trati. Fin zmeškal pouze jeden závod a vrátil se na startu nové sezóny 1996.

hamilton_dennis

Za nejlepší piloty McLarenu označil Miku Häkkinena, Lewise Hamiltona a Ayrtona Sennu: "Miku jsem si vybral pro jeho upřímnost, Lewise díky nekompromisnímu přístupu a Ayrtona kvůli jeho vášni."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu