Massa odmítá, že by byl pod tlakem

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa letos nezažil zrovna povedenou sezonu, jeho týmový kolega Alonso bojoval pravidelně o čelní příčky a dokonce i o titul, zatímco Massa jakoby se stále zotavoval z těžké nehody, kterou utrpěl v létě roku 2009 v Maďarsku. Teď Brazilec prohlásil, že necítí žádný tlak na zlepšení výsledků.

Během sezony se dokonce objevovaly spekulace, podle kterých mělo být sedadlo Massy v jednom z rudých monopostů pod tíhou výborných výkonů Alonsa nahnuté. Felipe získal o celých 108 bodů méně než Fernando.

Massa, který už závod F1 nevyhrál více než dva roky, si je podle vlastních slov jistý, že si ho Ferrari podrží i pro další sezony. „Nemyslím si, že by můj výkon v sezoně 2011 byl klíčový. Dá se říct, že jsem byl v podobné situaci často. Vzpomínám si na začátek roku 2006. Hodně lidí říkalo, že to bude moje první a poslední sezona u Ferrari. Potom jsem ale v té sezoně vyhrál nějaké závody a zůstal v týmu na dlouho dobu,“ připomíná všem Brazilec.

„V roce 2008 to bylo podobné, byl jsem pod velkým tlakem. Zvláště po nepovedeném začátku roku, ale dokázal jsem se přesto přenést a nakonec jsem bojoval s Lewisem Hamiltonem až do posledního kola o titul mistra světa.“

massa

„I před tímto rokem spoustu lidí říkalo, že pro mne bude velmi složité, se opět po mé nehodě z Budapešti z minulého roku posadit za volant monopostu F1. Musím se přes to přenést a pokračovat dál,“ dodává bojovně vicemistr světa z roku 2008.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu