Závod šampiónů ovládl Albuquerque, Kovalainen havaroval + video

Závod šampionů

Závod šampionů | foto: www.raceofchampions.com

Závodník série A1GP Filipe Albuquerque se stal vítězem Závodu šampionů 2010, který hostil německý Düsseldorf.

Šestnáct pilotů soutěžilo ve čtyřech skupinách systémem každý s každým, přičemž dále postupovala nejlepší dvojice.  Postupující se pak utkali vyřazovacím způsobem na jednu jízdu.

Nehodu měl hned v první rozjížďce Heikki Kovalainen, který vzal do auta svou přítelkyni Catherine Hyde. V nájezdu na cílovou rovinku došlo ke kontaktu s bariérou a poté mu ustřelila záď jeho Audi R8, kterou rozbil v levotočivé zatáčce na konci rovinky. Dle Heikkiho se mu zasekl plyn. Fin byl v pořádku, Catherine si po nehodě stěžovala na bolesti zad.

V osmifinále si poradil Loeb s Kristensenem, Priaulx s Baguettem, Albuquerque s Parentem a v prestižním souboji dvou Němců, kteří včera vybojovali Pohár národů, porazil Vettel Schumachera.

Havárie Heikkiho Kovalainena v úvodu Závodu šampionů 2010

Do semifinále přes Vettela postoupil Albuquerque, stejně jako Loeb přes Priaulxe.

Ve finále, jež se jelo na 2 vítězné jízdy, se spolu nakonec utkali Filipe Albuquerque se Sebastienem Loebem. První jízdu vyhrál Albuquerque. Loeb však ve druhé rozjížďce s roadsterem X-Bow dokázal kontrovat - v cíli byl o pouhé 2 setiny dříve. Rozhodnout tedy musela třetí jízda v bugginnách, v níž triumfoval Albuquerque.

albuquerque
Šťastný vítěz - Filipe Albuquerque

 

Fotogalerii ze Závodů šampiónů 2010 najdete zde.

Fotogalerie

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu