Kovalainen se letos znovu zúčastní Závodů mistrů

Lotus

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Heikki Kovalainen se letos znovu přihlásil do prestižního Závodu mistrů. Utká se v něm s takovými personami, jako jsou Michael Schumacher, Sebastian Vettel či Sébastien Loeb.

Kovalainen se do Závodu mistrů (Race of Champions) přihlášil letos popáté. Při své první účasti v roce 2004 předvedl tehdy neznámý Fin husarský kousek: porazil v semifinále Michaela Schumachera, aby si ve finále poradil se Sébastiénem Loebem a stal se vítězem poháru pro jednotlivce. 

Závodník malajského Lotusu přiznává, že na večer, po kterém se jeho jméno začalo skloňovat v titulcích motoristických médií, dodnes vzpomíná.

„Závod mistrů má v mém srdci zvláštní místo, protože si mě po porážce Michaela a Sébastiena začal motoristický sport všímat. Někdy v té době opravdu začala moje kariéra ve formuli jedna,“ řekl jezdec.

Kovalainen se poté zúčastnil Závodu mistrů ještě třikrát. V roce 2006 společně s Marcusem Grönholmem vyhráli pohár pro Finsko, o rok později byla stejná dvojice poražena německým týmem a skončila druhá.

Závod mistrů má více než dvacetiletou tradici. Událost se tradičně koná po skončení sezóny formule jedna a je oblíbená mezi fanoušky i závodníky. Pravidelně se ho mezi jinými účastní Sebastian Vettel, Michael Schumacher či Sébastien Loeb, v minulosti se přihlásili také například Jenson Button či David Coulthard.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu