Prost: Schumacher má problémy s věkem, ne s pneumatikami

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Bývalý mistr světa Formule 1 Alain Prost se podělil o svůj názor na závodící legendu Michaela Schumachera. Podle něj měl být skromnější, když si stanoval svůj cíl pro letošní rok. Se svým názorem přispěchal i Flavio Briatore - pokud Michael zůstane v F1 i příští rok, nemáme očekávat žádné zlepšení.

"Měl raději říct, že se vrátí pomoct v prvním roce Rosbergovi či Mercedesu, popřípadě svému příteli Rossu Brawnovi, pak by to pro něj bylo snadnější," uvedl Prost pro francouzský magazín L'Equipe.

"Může za tím být nedostatek skromnosti. Myslím si, že sám sebe viděl jako silnějšího, než je. Pro mě je to otázkou věku.

Myslím, že na pneumatiky se jen vymlouvá, protože Schumacher se vždy sžil s jakýmkoliv typem auta," pokračuje Francouz. "Bylo to vždy jeho silnou stránkou. Je zkrátka nemožné vrátit se na vrcholu poté, co jste v tom věku tři roky mimo. To je dáno fyziologicky."

schumacher

S Prostem souhlasí i Flavio Briatore, který byl šéfem Benetton v dobách, kdy Schumacher získal své první tituly v devadesátých letech: "Známe Schumachera z Benettonu a Ferrari," citoval jeho slova Times of India. "Známe ho jako super šampióna. Rozhodnutí vrátit z jeho strany nebylo dobré. Pokud bude pokračovat příští rok, bude to stejná písnička," dodal Briatore.

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu